Foreldreskolen:
Den lange reisen
Foreldreskole for foreldre med andre omsorgsmodeller og lite skolegang
Vi gir foreldre, som har helt andre mål og verdier for det å være gode foreldre, en konkret og målrettet måte å jobbe med egen omsorgspraksis.
Om de har mistet omsorgen, jobber vi med gjenforeningshåpet/-målet. På avslutningen av den siste Foreldreskoleprosessen vår sa en far at vi måtte skive dette på hjemmesiden vår:
“Alle foreldre burde fått Foreldreskolen som del av introduksjonsprogrammet slik at de ikke må oppleve det vi har, å miste omsorgen for 4 barn. Nå får vi beholde yngstebarnet fordi vi forstår de store forskjeller som er mellom vårt hjemland og Norge”.
Bedre tilbakemelding går det ikke an å få for oss. Vårt mål er å videreutvikle Foreldreskolen til å bli en del av introduksjonsprogrammet alle flyktinger med barn får ved bosetting.
Våre metoder er utviklet i møte med foreldre som har gått på Foreldreskole hos oss de siste 10 årene, men også med andre fagfeller med erfaring på feltet migrasjon, flere er en del av En Forskjell-landsbyen vår.
Vi møtes i våre fine lokaler i Ski, Muligheten, bobilt/hjemmebasert eller digitalt. Undervisningen kan skje individuelt og i gruppe. Ved grupper får foreldrene et individuelt oppfølgingsmøte i de samme lokalene, eller hjemme, samt relevante oppgaver som de jobber med før neste fellessamling. Gruppene tilpasses deltakernes kultur- og kommunikasjonsstil.
Det er særlig fokus på å videreutvikle den emosjonelle delen av foreldreskapet og trygg grensesetting, da dette ofte er de delene av omsorgen det er bekymring i forhold til.
Vi har egne foreldreveiledningsgrupper for foreldre med minoritetsbakgrunn, som i tillegg til å utvikle foreldrenes emosjonelle omsorgskapasitet, også hjelper til i migrasjonsprosessen og utviklingen av barnets/ungdommens “både-og-identitet”.
Les mer om hvordan foreldreveiledning henger sammen med sakkyndige vurderinger og støtter oppvekstreformen: